[vc_row][vc_column][vc_column_text]Da bi vaša baterija godinama izgledala sjajno, neophodno je pridržavati se uputsva za održavanje.

Nakon svake upotrebe obrisati vlažne površine čistom, suvom mekom (neabrazivnom) krpom, radi sprečavanje stvaranja fleka od kamenca i taloženja nečistoća.

Za redovno čišćenje hromiranih površina preporučujemo mlaku vodu i meku (neabrazivnu) krpu. Čišćenje blagim rastvorom kuhinjskog sirćeta (do 10%) i vode u odnosu 1 : 10 , zatim ispiranje čistom vodom, te brisanje suvom mekom krpom. Ovo čišćenje se ne sme vršiti kada je baterija topla, neophodno je da se sačeka da se površina ohladi.

Za redovno čišćenje hromiranih površina preporučujemo mlaku vodu i meku ( neabrazivnu ) krpu. Čišćenje blagim rastvorom kuhinjskog sirćeta ( do 10% ) i vode u odnosu 1 : 10 , zatim ispiranje čistom vodom, te brisanje suvom mekom krpom. Ovo čišćenje se ne sme vršiti kada je baterija topla, neophodno je da se sačeka da se površina ohladi.

Za čišćenje površina se smeju koristiti sredstva isključivo namenjena za čišćenje hromiranih površina. Pri tom mora se voditi računa o načinu korišćenju tih sredstava, vremenu koje pomenuta sredstva smeju delovati. Nepridržavanje uputstva za upotrebu, lako može da trajno ošteti proizvode . Zato se preporučuje veoma pažljiva upotreba istih!

Čišćenje vršiti isklučivo na hladnim površinama ! Nanošenje hemikalija na tople (vrele ) površine mogu izazvati dodatna neželjena dejstva, kao isparenja ili ošetećenja površina .

Sredstva koja služe za čišćenje kupatila ( na slikama sanitarije, pločice itd.) , često ne smeju da se koriste na hromiranim površinama. Pri tom mogu trajno oštetiti hromirane površine.

Za čišćenje ne koristiti krpe sa kojima su ranije korišćena agresivna sredstva . Takva sredstva ostaju u krpama, i lako mogu trajna oštećenja na površinama.

Oštećenja koja nastaju od agresivnih sredtava su najčešće trajna i narušavaju estetski izgled proizvoda.

PRIDRŽAVAJTE SE UPUTSTAVA ZA ODRŽAVANJE I VAŠE BATERIJE ĆE IMATI SJAJ KAO I PRVOG DANA!


PERLATORI

Za obezbeđivanje stalno bogatog, pravilnog I lepog mlaza na izlivima i tuševima. Predlažemo da redovno potapate iste u rastvor kuhinjskog sirćeta ( do 10% ) i vode u odnosu 1:5.


ZIMSKI PERIOD

U negrejanim, privremeno neuseljenjim (ili delimično useljenim ili delimično grejanim) prostorijama ili objektima preko zime dolazi do smrzavanja vode u instalacijama.

Voda unutar baterija smrzavanjem izaziva deformacije i na kraju i pucanje zidova ili oštećenja drugih komponenti unutar baterija (ventila).

Važno je naglasiti da zatvranjem vode ( i ispuštanjem ) u sistemu, u baterijama ostaje zarobljena voda. Ta voda prilikom smrzavanja može ošteti bateriju ili njene komponente ( mešače ili ventile ).

Pored zatvaranja vode, neophodno je skinuti baterije sa priključaka (zida) i iz njih ispustiti vodu (tako da je ventil ili mešač na njima otvoren).

Predlažemo da baterije ne vraćate do otopljenja vremena odn. prestanka mogućnosti smrzavanje vode u njima.

Ova napomena je izuzetno bitna za izbegavanje šteta odn. izbegavanje neprijatnosti oko neprihvatanja reklamacija smrznutih (puknutih) proizvoda!

 

 

rosan.rs[/vc_column_text][vc_empty_space height=“38px“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″][/vc_column][vc_column width=“1/3″][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]

Call Now Button