[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Keramičke pločice

Керамичке плочице се израђују од глине, каолинита, песка и других додатака, пресовањем у челичним калупима под великим притиском, и на температури вишој од 900° С. Израђују се као зидне и подне керамичке плочице.

Подне плочице

Карактеристике подних плочица су: велика чврстоћа на притисак и на хабање, не упијају воду (макс 3%), уље, масти итд. Отпорне су на мраз, на утицај киселина и повећану температуру. Површине им могу бити равне и глатке, а могу бити и рељефне, затим ангобиране или глазиране и најразличитијих боја. Подови од керамичких плочица лако се чисте и одржавају.

Зидне плочице

Карактеристике зидних (фајанс) плочица су: бела, сива, или жута боја, ситнозрне грађе, порозне и због чега упијају воду. Горња површина им је глазирана безбојном или обојеном глазуром. Видљива површина може бити сјајна, полусјајна, сасвим мат, равна или рељефна. Различитог су формата и полеђина им је изборана ради бољег повезивања са малтером. Плочице које су отпорне на мраз и киселине имају масу мале порозности.

Киселоотпорне плочице се израђују од високо квалитетне сировине која садржи алуминијум, кварц и фелдспат. Структуру постижу на температу од 1240 ° С. Ове плочице се израђују са специјалним профилом наличја да би се обезбедила чврста веза са подлогом.

 

 

Википедијa[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″][/vc_column][vc_column width=“1/3″][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]

Call Now Button