[vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

Buđ

Prisustvo vlage u zidovima objekata izaziva brojne probleme i neprijatnosti.

 

 • loše utiče na termičke karakteristike što znači da je potrebno više grejati prostorije, što implicira i veće troškove
 • kao posledica vlage se na zidovima pojavljuju mrlje, buđ a često i otpadanje završnog sloja maltera, glet mase…
 • dugim izlaganjem dejstvu vlage i zidovi mogu pretrpeti i trajna oštećenja

Sve nam to govori da kada se pojave problemi sa vlagom treba brzo reagovati.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805728972-0392b6fb-f173-10″ include=“16758″][vc_empty_space][vc_column_text]Pre bilo koje intervencije neophodno je dati što tačniju dijagnozu, odnosno utvrditi prave uzroke prisustva vlage, od kada je prisutna, u kojim uslovima je nastala… Stručno lice će najbrže ustanoviti koji je tip vlage u pitanju i predložiti najbolje rešenje za sanaciju problema.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]

Kondenzaciona vlaga

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Kondenzaciona vlaga nastaje kao posledica loše termičke izolacije prostorija i neodgovarajuće ventilacije.

Kritična mesta na kojima se pojavljuje orošavanje – skupljanje vodenih kapljica su najčešće uglovi – ćoškovi prostorija kao što su betonske grede i nadprozornici.

Kao posledica velike razlike između spoljašnje temperature zida, pogotovo zimi, i unutrašnje temperature u prostoriji koja se zagreva dolazi do kondenzacije vlage prisutne u vazduhu. Topli vazduh se naglo hladi i dolazi do rošenja na površini zida. Vlažna i hladna podloga dovodi do pojave buđi. Osim ružnog izgleda zidova suvišna vlaga u prostorijama i buđ kao njena posledica je izuzetno opasna po zdravlje ljudi, naročito dece.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_empty_space][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ gap=“4″ grid_id=“vc_gid:1513805728978-acc99039-de26-7″ include=“16759″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Sve što vam je potrebno da se dugoročno rešite problema sa suvišnom vlagom i buđi

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_masonry_media_grid element_width=“6″ grid_id=“vc_gid:1513805728981-70889ce5-0e7e-1″ include=“16760″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=“6″ grid_id=“vc_gid:1513805728984-56d22557-4663-7″ include=“16761″][vc_column_text]

Apsorber vlage se može koristiti za:

[/vc_column_text][vc_masonry_media_grid element_width=“6″ grid_id=“vc_gid:1513805728986-b667c722-4cc6-9″ include=“16762″][vc_column_text]

Šta je to zapravo, i kako funkcioniše?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]Apsorber vlage je efikasno i jednostavno rešenje za eliminaciju suvišne vlage u svim prostorijama. Bešuman, neupadljiv, ne troši nikakvu energiju.

Apsorber vlage je plastična kutija (dimenzija 16 x 20cm, visine 14cm) koja se postavi na bilo kom mestu u prostoriji, i ukoliko ima suvišne vlage, apsorbuje je i sakuplja u donjem, providnom delu posude.

U gornjem delu apsorbera nalazi se tableta sa higroskopnom solju (kalcijum-hlorid) koja prirodnim putem vezuje samo suvišnu vlagu iz vazduha (kada je relativna vlažnost vazduha veća od 65%).

Stalnim korišćenjem apsorbera vlage preventivno se čuva zdravlje ukućana i sprečava nastanak astme i alergija.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

 • Sprečava pojavu kondenzacije, a samim tim i buđi
 • Isušuje vlažne podrumske zidove u nedovoljno ventilisanim prostorijama
 • Sprečava pojavu plesni, kao i neprijatnog mirisa u ormanima sa odećom
 • Sprečava nastanak mikrospora buđi i bakterija koje izazivaju alergije i infekcije disajnih puteva
 • Stvara idealnu klimu za astmatičare i reumatske bolesnike
 • Štiti osetljive elektronske uređaje kao što su televizori, računari, kopir aparati, foto aparati i sl.
 • U slučaju poplave u stanu ili pucanja cevi, ubrzava proces isušivanja zidova
 • Neizostavno potreban uređaj za korišćenje u vikendicama i kamp-prikolicama i čamcima, naročito ukoliko se duže vremena ne koriste

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nakon koliko dana su rezultati vidljivi i koji je rok trajanja?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]U veoma vlažnim prostorijama već posle desetak dana može se primetiti efikasnost dejstva Apsorbera vlage. Višak ambijentalne vlage se vezuje za kristale soli u tableti. Smanjivanje količine vlage u prostoriji direktno utiče na sprečavanje pojave kondenza (odnosno buđi), truljenje materijala, vlaženje zidova…

Ne troši nikakvu energiju (ni struju ni baterije) i ne ispušta nikakav miris niti paru. Prilikom postavljanja tablete na rešetku, istisnuti tabletu iz otvorene kesice trudeći se da tableta ne dođe u dodir sa kožom.

Vazduh sa povećanom koncentracijom vlage prolazi kroz rešetkasti poklopac i hemijski se vezuje za so u tableti. Tableta se postepeno topi (rastvara) i pretvara u želatinoznu tečnost koja se sakuplja u donjoj posudi a dejstvo jedne tablete traje 1-4 meseca u zavisnosti od koncentracije vlage i temperature vazduha u prostoriji.

Kada se tableta istroši a posuda sa prikupljenom tečnošću napuni (maksimalno do jednog litra), potrebno je prosuti tečni sadržaj u kanalizaciju (ali ne u septičku jamu), isprati posudu i rešetku, osušiti ih, a zatim staviti novu dopunsku tabletu.

Kada se koncentracija vodene pare u prostoriji spusti do optimalnih 50% – prestaje dejstvo apsorbera vlage, čime je sprečeno preterano isušivanje vazduha u prostoriji. Dejstvo apsorbera se ne može videti trenutno, već nakon nekoliko dana, odnosno nedelja. Pravi rezultati su vidljivi tek nakon nekoliko meseci neprekidnog korišćenja.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805728992-2a9c089f-bf4d-10″ include=“16763″][vc_empty_space][vc_column_text]

*Apsorber vlage možete postaviti na bilo kom mestu (na polici, plakaru, podu…), ali ga treba držati dalje od domašaja dece kako ne bi prevrnuli posudu i prosuli prikupljenu tečnost. Obratite pažnju da sakupljena tečnost ili tableta ne dođu u dodir sa metalom, kožom, tkaninom ili tepihom.
Kada se tableta potpuno istroši, potrebno ju je zameniti novom (dopunske tablete se mogu nabaviti na istim prodajnim mestima kao i apsorber vlage).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805728994-3564db37-2ebc-5″ include=“16764″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]Ukoliko je koncentracija vlage izuzetno velika najefikasnije rešenje je StopKondenz termopremaz koji veoma efikasno onemogućava da se na tretiranim mestima pojavi kondenzacija.

Površina koja je obrađena ovim termopremazom toplija je do 5°C od one koja nije premazana. Količina toplote koja se akumulira obezbeđuje da čak i kada je u prostoriji relativna vlažnost do 90%, sprečava kondenzaciju i tako definitivno eliminiše uslove za pojavu buđi.

StopKondenz se nanosi jednostavno četkom i nakon sušenja može se prekrečiti standardnim disperzionim bojama na vodenoj bazi.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805728996-80b88b2c-6ea5-3″ include=“16765″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kako se tačno upotrebljava i kolika je potrošnja?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]Sadrži čestice mineralnog praha koje imaju osobinu da upijaju toplotu iz prostorije i kasnije je emituju radi zagrevanja hladnih površina.

Ne zahteva prethodnu podlogu a može se nanositi i preko stare boje koja se ne ljušti. Površine koje je zahvatila buđ treba oprati vodenim rastvorom varikine (1dl varikine rastvoren u 1/2lit vode). Nanosi se (bez razređivanja) u dva sloja četkom ili valjkom. U kritičnim situacijama preporučuje se nanošenje i trećeg sloja.

Prvi premaz treba da obezbedi potpuno pokrivanje površine i minimalnu debljinu sloja. Drugi premaz naneti nakon 4 sata. Posle još 4 sata naneti treći premaz tako da ukupna debljina sloja premaza iznosi oko 1mm.

Kada se površina potpuno osuši može se prefarbati standardnim disperzionim bojama. U 2 premaza bez razređivanja potrošnja je 0,7 lit/m². U 3 premaza potrošnja je 0,9 lit/m². Kada je razređen sa 10-15% vode radi lakšeg nanošenja, obavezno se nanosi u tri sloja, uz potrošnju 0,7 lit/m².[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805728998-9889cb6e-590e-1″ include=“16766″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805729001-2f16a6b4-343d-6″ include=“16767″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]Kao posledica vlage , kondenza i fuge na keramičkim pločicama u kuhinjama i kupatilima često postaju mesta na kojima se sakuplja nečistoća pa i buđ.

Marker za fuge koristi se ukoliko neko želi da osveži ili promeni boju fuga keramičkih pločica u kupatilu ili kuhinji. Vrlo je efikasan u prekrivanju nesavršenosti i mrlja na fugama. Pogodan za upotrebu u vlažnom okruženju.

Vodorastvoran akrilni premaz na bazi kopolimera formulisan za primenu korišćenjem vlakana vrha flomastera, vodootporan premaz, bez mirisa, dostupan u beloj, bež i sivoj boji, jednostavan za primenu.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805729004-209e3668-0beb-8″ include=“16768″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kako se upotrebljava?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]Lagano operite površinu za premazivanje kako bi se uklonila masnoća, ostaci sapuna, ulja i sl. Ostavite da se osuši. Protresite marker zatvoren poklopcem tokom 30-ak sekundi. Skinite poklopac i nežno pritisnite vrh flomastera na papir sve dok se boja ne pojavi.

Budite strpljivi, potrebno je da se sva vlakna vrha flomastera natope bojom.

Vrh flomastera je zamenljiv. Grube fuge mogu pomalo oštetiti (pohabati) vrh markera. Jednostavno ga izvadite, okrenite i ponovo vratite u marker. Premaz je suv na dodir nakon 2 minuta. Jednim flomasterom može se prekriti oko 50 dužnih metara fuga širine oko 5mm.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

 • Anti-bakterijska formula
 • Sprečava razvoj buđi
 • Jednostavan za primenu
 • Bez mirisa
 • Produžite vreme trajanja vašeg markera, zamenom dela kojim se piše po fugama!
 • Vrlo je efikasan u prekrivanju nesavršenosti i mrlja na fugama. Pogodan za upotrebu u vlažnom okruženju.
 • Dostupan u beloj, bež i sivoj boji

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805729007-9f96a63b-5aed-7″ include=“16769″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ gap=“4″ grid_id=“vc_gid:1513805729009-82d3b06e-0729-8″ include=“16770″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Koristi se u domaćinstvima, javnim i industrijskim objektima za tretiranje površina koje nisu u direktnom kontaktu sa hranom za ljude ili životinje.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Kako se upotrebljava?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]Naprskati pogođena mesta sa udaljenosti od 10-15cm i ostaviti da deluje. Posle 15-20 min po potrebi isprati vodom. Ostaviti da se osuši. Nakon toga sve tretirane površine mogu biti ponovo korišćene.

Ne uklanjati plesan ili buđ pre nanošenja preparata kako bi se sprečilo širenje spora.

Preporučena doza: Po potrebi, u zavisnosti od površine koja se čisti i dezinfikuje.

Preporuka: 0.5 lit/4m2.

Cela površina koja se tretira treba da bude prekrivena tečnošću. Ako je površina mnogo zagađena ceo postupak se može ponoviti nakon 30 do 60 minuta.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_empty_space][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805729018-32668fb4-a1aa-5″ include=“16771″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gde se primenjuje?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=“12″ grid_id=“vc_gid:1513805729021-3b0fe375-056f-3″ include=“16772″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_masonry_media_grid element_width=“6″ grid_id=“vc_gid:1513805729022-a33b462e-50b7-5″ include=“16520″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/6″][vc_icon icon_fontawesome=“fa fa-facebook-square“ color=“custom“ custom_color=“#dd0000″ link=“url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fivankeramika%2F|||“][/vc_column][vc_column width=“1/6″][vc_icon icon_fontawesome=“fa fa-instagram“ color=“custom“ custom_color=“#dd0000″ link=“url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fkeramika_ivan%2F|||“][/vc_column][vc_column width=“1/6″][vc_icon icon_fontawesome=“fa fa-twitter“ color=“custom“ custom_color=“#dd0000″ link=“url:https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FIvan_keramika|||“][/vc_column][vc_column width=“1/6″][vc_icon icon_fontawesome=“fa fa-youtube-square“ color=“custom“ custom_color=“#dd0000″ link=“url:https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fchannel%2FUCRL5GFPjw-HJnAFlCAloeJQ|||“][/vc_column][vc_column width=“1/6″][vc_icon icon_fontawesome=“fa fa-location-arrow“ color=“custom“ custom_color=“#dd0000″ link=“url:https%3A%2F%2Fwww.google.rs%2Fmaps%2Fplace%2FIVAN%2BKERAMIKA%2F%4044.748086%2C20.4742473%2C17z%2Fdata%3D!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x475a719bce823791%3A0xa4ee3ca2d776a919!8m2!3d44.748086!4d20.476436|||“][/vc_column][vc_column width=“1/6″][vc_icon icon_fontawesome=“fa fa-phone“ color=“custom“ custom_color=“#dd0000″ link=“url:http%3A%2F%2Fwww.ivankeramika.com%2Fkontakt-2%2F|||“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/4″][vc_empty_space][vc_facebook][/vc_column][vc_column width=“1/4″][vc_empty_space][vc_tweetmeme][/vc_column][vc_column width=“1/4″][/vc_column][vc_column width=“1/4″][/vc_column][/vc_row]

Call Now Button